Storyn om iSing

 

Idén om att skapa en webbplats med sångövningar och uppsjungningar fick jag efter en sommarkurs i jazzsång arrangerad av Scandinavian Jazz n’ Blues Academy.

Jag hade varit på kursen i en vecka och var full av energi. Väl hemma igen så höll den där energin i sig ett par veckor och sen började det gå trögt med att sjunga ”ordentligt” varje dag. Efter ytterligare några veckor sjöng jag mest i duschen… Men så kom det en ljudfil från en vän som hade spelat in en uppsjungning på kursen. Jag märkte att jag gärna lyssnade på den där ljudfilen och sjöng med i vår gamla uppsjungning. Där och då insåg jag att det är ju precis detta som man behöver som sångare: proffsiga uppsjungningar och övningar som kan hjälpa en att träna rösten även när man är hemma. Vilken bra idé!

Jag tog kontakt med sångpedagogen från kursen, Christina Gustafsson, och vi startade direkt. Spelade in övningar, gjorde en enkel webbsida och bad kurskompisarna att testa och ge oss feedback. Sedan började jag bygga iSing med hjälp av min man, som arbetar inom IT. Vi lanserade den första riktiga versionen i maj 2019. Sedan dess har Helena Rydh och Joakim Dominique anslutit sig, och med dessa 3 fantastiska sångpedagoger har vi riktigt mycket kvalitetsmaterial på webbplatsen.

Vi är så stolta över iSing. Det går så himla bra! Vi får så mycket positiva reaktioner från er som använder iSing. Många använder våra övningar kontinuerligt, andra i perioder. Många skriver till och med att de inte vet hur de skulle klara sig utan iSing! Ni verkar tycka att det är roligt också, och det gillar vi! Det ska vara roligt att sjunga. Man ska bli glad! Det är ju en hälsokick det här med sång.

Vi är otroligt stolta, men fortsätter förstås att utveckla iSing. Det finns så mycket mer att göra. Så full fart framåt!

Tack för att ni är med och sjunger med iSing!

 

Om Chris Bendz som skapat iSing

 

Jag har hållit på med musik som amatör hela livet. Spelade piano i kommunala musikskolan, sjöng i flickkören, började sjunga i band som 20-åring. Första bandet var salsabandet Cabasa Band och sen blev det många år med brasiliansk musik i gruppen Sambahía. Nu är det ”bra låtar” som gäller i nya bandet JoySpring. Så mycket roligt! Jag är utbildad molekylärbiolog och disputerad i medicinsk kemi. Mitt yrkesliv har handlat om forskning inom olika sjukdomsområden och på senare tid innovationsutveckling.

Året var 2016. Jag hade hamnat i en organisation som inte passade mig alls och det slutade med att jag blev sjukskriven för utmattning. Det var en riktig smäll. Svårt att beskriva och svårt att förstå för den som inte varit där. När jag efter lång tid började få tillbaka min energi bestämde jag mig för att det var dags för en ny period av mitt liv. Hög tid att låta min kreativa sida få ta plats. Det fick vara slut på anpassning till omöjliga organisationer.

När jag fick idén till iSing kändes det helt rätt: en kombination av min forskarbakgrund, innovationsutveckling och musiken, min hobby. Att musiken har fantastiska effekter på vår hälsa är numera vetenskapligt bevisat. Med iSing kan jag bidra till att öka sjungandet. Det känns otroligt bra.