Det här är iSing®

Vi är tusentals sångare i Sverige och övriga världen. iSing är vårt gym!

Med iSing är det lätt att hålla rösten i trim. Du får uppsjungningar och sångövningar att sjunga med i när det passar dig och där det passar dig. Olika nivåer, olika långa sångpass eller bara lite ”sång-jogging”. Plocka ihop ditt eget pass genom att kombinera uppsjungning med de övningar som du vill göra eller välj ett färdigt sångpass.

iSings övningar har skapats av våra sångpedagoger Helena Rydh, Joakim Dominique och Christina Gustafsson. Du lyssnar till Helena, Joakim och Christina som instruerar och presenterar övningarna genom att sjunga före. Du sjunger övningen tillsammans med pedagogen eller tillsammans med en inspelad kör.

Övningarnas innehåll finns också beskrivet i text, så att du lätt kan följa med när du bekantar dig med övningarna i början. Inga noter – allt görs på gehör. När du väl är igång så behöver du alltså inte titta på din mobil eller padda för att genomföra övningarna, vilket innebär att du kan sjunga samtidigt som du gör något annat – kör din bil, hänger tvätt eller rensar ogräs.

Håll rösten i trim med iSing mellan dina ordinarie repetitioner eller sånglektioner. Vi vet att regelbunden ”mängd-träning” gör stor skillnad för alla sångare, oavsett nivå.

Välkommen till iSing® – din sångtränare på nätet!

Läs historien om hur iSing blev till och om Chris Bendz som skapat iSing

Så använder du iSing

Enkel åtkomst till iSing (Är iSing en app?)

Är iSing en app? Nej, men det är enkelt att ordna en ikon på hemskärmen (startskärmen) på din smartphone eller padda. 

I Apple iPhone (IOS) & Safari: När du är på iSings Startsida, tryck på symbolen för att dela längst ner på skärmen (ser ut som en ruta med en pil som pekar uppåt). Bläddra åt höger bland ikonerna längst ner och välj Lägg till på hemskärmen. Klart! (Detta fungerar olika för olika webbläsare).

I Google Android & Chome: När du är på iSings Startsida, tryck på de tre prickarna längst upp till höger. Välj Lägg till på startskärmen. Klart!

Klicka på ikonen när du ska använda iSing. Om du är inloggad kommer du direkt till Startsidan. Är du inte inloggad får du välja Logga in i menyn.

För att ytterligare förenkla din användning av iSing kan du instruera din webbläsare att komma ihåg ditt lösenord. På så sätt kan din inloggning till iSing göras automatisk.

 

Skapa dina egna sångpass

Träna din röst genom att sjunga ofta, gärna varje dag. Med hjälp av iSing kan du skapa egna strukturerade sångpass med bra övningar. Starta med en uppsjungning och fyll på med några teknikövningar. Har du dåligt med tid någon dag så välj en kort uppsjungning och nöj dig med det. En annan dag kan du välja helt andra övningar. Skapa dina egna sångpass så att de passar DIG. Välj övningar som passar din röst och vad du vill utveckla. Kom ihåg att vila rösten mellan sångpassen.

Det finns färdiga sångpass

Vi har gjort iordning några färdiga sångpass för dig som t.ex. åker bil och vill passa på att sångträna. De är uppbyggda av en uppsjungning följt av teknikövningar.

Instruktioner

Många av iSings övningar finns i två varianter, en med instruktioner från sångpedagogen och en annan utan dessa instruktioner. Tanken är att du först ska använda varianten med instruktioner för att få bästa möjlighet att tillgodogöra dig övningen. När du blivit bekant med övningen kan du istället välja att genomföra den utan sångpedagogens instruktioner.

Anpassad användning

Övningarna täcker i vissa fall ett register som kan ligga utanför omfånget för din egen röst. Detta är helt naturligt – alla sångare har olika röstlägen och omfång. Blir det för högt eller för lågt för din röst så slutar du att följa med övningen. Det är ditt eget ansvar att anpassa användningen av övningarna i iSing till dina egna förutsättningar.

Omfång

iSings övningar ligger i lite olika områden av skalan, för att passa en bred grupp av användare. Vissa övningar har avsiktligt ett större omfång, antingen neråt eller uppåt i register. För många övningar anger vi hur högt övningen går. Vi använder följande principer för att ange tonerna:

  • Toner i Stora oktaven anges med versaler: C, F#, Ab etc.
  • Toner i Lilla oktaven anges med gemener: e, g#, bb etc.
  • Toner i Ettstrukna oktaven anges med gemener, följda av en etta: c1, d#1, gb1 etc.
  • Toner i Tvåstrukna oktaven anges med gemener, på motsvarande sätt följda av en tvåa: d2, f#2, eb2 etc.

Om du når gränsen för vad din röst klarar av, antingen uppåt eller neråt i registret, så försök att försiktigt och successivt tänja på gränserna för din röst, för att på sikt öka ditt omfång. Sluta alltid om det gör ont eller känns ansträngt och återkom till övningen upprepade gånger istället.

Genom oktavering kan du alltid utnyttja hela övningens material, även om du då i vissa lägen inte sjunger i samma oktav som sångarna på förlagan (ljudspåret).

Lyssna helst med högtalare i rummet

Vi föreslår att du använder högtalare och inte hörlurar. Det går naturligtvis att använda hörlurar, men det är lätt att man blir hes. Gör hellre så att du ansluter din mobil, platta eller dator till en högtalare via sladd eller Bluetooth och lyssna på övningarna i rummet. Har du inte tillgång till högtalare så prova att ha hörlur i bara ena örat så minskar du risken för heshet (som beror på att du inte hör dig själv ordentlig när du använder lurar). Eller koppla upp dig på din bilstereo och passa på att sjunga när du är ute och kör (använd gärna någon av de färdiga sångpassen).

Strömning

iSing är en ”streaming”-tjänst, dvs de övningar du använder strömmas över internet till din mobil, platta eller dator när du använder dem. Det betyder att du måste vara uppkopplad på Internet för att kunna använda iSing.

I mobilen

iSing är byggd för att du ska använda den i porträtt-läge i mobilen, dvs med mobilskärmen stående på högkant.

Om du vill uppsöka ett visst avsnitt i en ljudfil kan spelarens ”tidslinjal” vara för kort (alltså ha för låg upplösning). Vrid då mobilens orientering till landskaps-läge (liggande), så får du en längre spelare med bättre upplösning.

 

Menyer

iSing har två menyer, en i sidhuvudet med vit bakgrund och en i det gula bandet överst på medlemssidorna. I mobil-versionen visas menyerna som en ikon (bild) med tre horisontella streck. Ikonen kallas av vissa för ”hamburgaren”.

Den första menyn – den vita – har olika innehåll beroende på om du är inloggad på iSing eller inte:

  1. För besökare (som inte är inloggade på iSing, utan befinner sig på ”utsidan”) presenteras länkar till sidor som beskriver vad iSing är och hur man blir medlem
  2. För dig som inloggad medlem (och alltså befinner dig på ”insidan”) innehåller den vita menyn andra funktioner som har med ditt medlemskap i iSing att göra.

Den andra menyn – den gula – är avsedd för våra inloggade medlemmar. Från den menyn sköter du all navigering till de olika övningarna och annat innehåll i iSing. Det är den menyn som du kommer att använda mest.

Lösenord

iSing erbjuder dig att själv välja ett lösenord med valfri grad av säkerhet. Ett enkelt lösenord kan vara lätt att komma ihåg, men är också lättare att forcera vid en eventuell attack. Skulle ditt konto på iSing ”hackas” riskerar du inte större skada än röjande av de personuppgifter (adress, e-postadress) samt transaktionsuppgifter (beställningar, prenumerationer) som vi lagrar. Dina betalnings-relaterade uppgifter hanteras endast hos vår betalningspartners PayPal, Stripe etc. och skyddas av deras mekanismer. Förslagsvis använder du ett säkert lösenord hos PayPal och eventuellt ett enklare hos iSing.

För att ytterligare förenkla din användning av iSing kan du instruera din webbläsare att komma ihåg ditt lösenord. På så sätt kan din inloggning till iSing göras automatisk.

Logga ut?

Behöver jag verkligen logga ut från iSing?

Nej, du behöver egentligen inte göra det av annan anledning än att skydda dina kontouppgifter. Dessa är dock ganska okänsliga: namn, epostadress, orderhistorik etc. Dina mer känsliga uppgifter avseende betalning hanteras av våra betalningspartners – PayPal, Stripe etc.

iSing tillåter inte flera samtidiga inloggningar för ett och samma konto. När du loggar in på en av dina ”apparater” loggas du automatiskt ut från andra ”apparater” du eventuellt är inloggad på.

Kundsupport

Om du har frågor avseende ditt medlemskap i iSing, tekniken vi använder, att använda vår webbshop eller kring övningarna så kan du vända dig till vår Kundsupport. I den översta menyn på sidan hittar du länken Kundsupport, som tar dig till en sida där du kan skapa ett nytt kundärende. Om du använder en mobil kan det vara bra att vrida den till liggande format när du hanterar din ärendelista. Vi försöker besvara era frågor så snart vi kan. 

Om du tycker det är enklare att kommunicera med oss via epost kan du använda adressen support@ising.se. Ditt mail blir ett ärende i vår kundsupport, på samma sätt som blanketten på sidan Kundsupport.